Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό. Τουλάχιστον 38 Παλαιστίνιοι την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους, ανέφεραν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, από ισραηλινές επιθέσεις σε σχολείο που στεγάζει εκτοπισμένες οικογένειες, κοντά σε μια γεμάτη αγορά και εστιατόριο στην περιοχή.
Οι γιατροί δήλωσαν ότι δύο επιθέσεις στόχευσαν το σχολείο Karama στην Τούφα, ένα προάστιο της πόλης της Γάζας, σκοτώνοντας 15 άτομα. Αργότερα την ίδια ημέρα, μια ισραηλινή επιδρομή κοντά σε ένα εστιατόριο και μια αγορά στην πόλη σκότωσε τουλάχιστον 23 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ανέφεραν οι γιατροί, σύμφωνα με το Reuters.
Δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα άλλο σχολείο, που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στον καταυλισμό Bureij στην κεντρική Γάζα, σκότωσαν τουλάχιστον 33 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, την Τρίτη, ανέφεραν οι τοπικές υγειονομικές αρχές. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε «τρομοκράτες» που επιχειρούσαν από ένα κέντρο διοίκησης στο συγκρότημα.
Η επιδρομή κατέστρεψε αίθουσες διδασκαλίας, κατέστρεψε έπιπλα και άφησε έναν μεγάλο κρατήρα στην σχολική πανεπιστημιούπολη. Την Τετάρτη, οι επιζώντες έψαχναν μέσα στα ερείπια για να αναζητήσουν κάποια από τα υπάρχοντά τους.
«Αυτό που συνέβη είναι σεισμός. Η ισραηλινή κατοχή έπληξε ένα σχολείο που στέγαζε παιδιά. Είναι παιδιά», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Ali Al-Shaqra. Ο ίδιος είπε ότι το σχολείο στέγαζε 300 οικογένειες.
«Εδώ είναι το κτίριο. Ισοπεδώθηκε. Δεν μπορούμε να βρούμε την φιάλη αερίου, την σακούλα με το αλεύρι που είχαμε, το κιλό ρύζι ή το γεύμα που πήραμε από την Tukkiyah (κοινοτική κουζίνα). Δόξα τω Θεώ που μας έχουν μείνει τα ρούχα που φορούσαμε», πρόσθεσε ο Shaqra. Στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, κάτοικοι και πηγές της Χαμάς ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναλάβει τον έλεγχο της πόλης, συνέχισαν να ανατινάζουν και να κατεδαφίζουν σπίτια και κτίρια.
Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς, δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι μαχητές τους πυροδότησαν ένα ναρκοπέδιο που στόχευε μια ισραηλινή τεθωρακισμένη δύναμη ανατολικά του Khan Younis στο νότο. Ανέφεραν ότι προκάλεσαν απώλειες, ακολουθούμενες από βομβαρδισμούς με όλμους στην περιοχή.